Blogger Widgets
Selamat Datang Ke Laman Mr.S... Semoga Anda Bergembira Dalam Melayari Blog ini... Jangan lupa Follow, Like, Share Dan Comment ye!! ^_^ Terima Kasih!!!

Monday, 30 January 2012

Tips 3 : Kenali DiriAssalamualaikum =)

Apa kabar semua? Sihat tak? Hope semua sihat lah ya. Erm kali ni Mr.S nak bagi korg satu game yang agak menarik jugak laa. Kita main lukis-lukis okey? =) Game ni Mr.S dapat daripada Madam Hanani masa program LDK semalam ( 29 January 2012). Beliau dapat daripada sebuah program motivasi yang dikendalikan oleh seorang pakar motivasi yang terkemuka ( Mr.S terlupa nama dy ). 

Apa yang korg kene sediakan adalah :
A piece of paper


Pens or Pencils
              

Okey kita mulakan game kita ae. Korg semua ikut jek tapi suka hati korg laa nak buat macam mana. Jangan sampai tertinggal steps plak. Haha (^_^) Lukiskan PEMANDANGAN yang menarik =)

Step-step nya adalah :
  1. Atas kertas yang ada tadi, korg lukiskan sebuah rumah.
  2. Selepas itu, lukiskan gunung-ganang or bukit-bukau.
  3. Sudah siap, lukiskan sebatang sungai.
  4. Setelah itu, lukiskan pula seekor katak.
  5. Lukis matahari.
  6. Setelah siap, lukiskan sepohon pokok.
  7. Step ke 7, lukiskan sebatang jambatan.
  8. Seterusnya, lukiskan seekor ular.
  9. Dan yang terakhir, lukis sebuah sampan.

Dah siap?? Agak-agak menarik tak lukisan korg? Ke sama je macam korg lukis masa tadika dulu. Hee =) Okey, daripada lukisan yang korg buat tadi, sebenarnya korg telah describe diri korg sendiri. 

Macam mana boleh jadi macam tu? Ada la. Haha (^_^) Okey lah Mr.S bagitahu macam mana. Korg tengok setiap satu element yang korg dah lukiskan tadi. Check, pastikan kesumua ada. Tapi korg jangan percaya sangat coz nie adalah teknik sahaja, bukan hakikat. Okey? Dah siap, klik bawah nie. Selamat mencuba!

KLIK SINI

May ALLAH bless us.

Assalamualaikum =)

No comments:

Post a Comment